Chocolate magic cake πŸ’•

This cake is absolutely perfect because it is not too sweet and it is magic because you end with 3 delicious layers into one batter!

The texture is soft, silky and melt into your mouth and the result is simply fantastic 😊

RECIPE  (Ricetta in Italiano sotto)

INGREDIENTS:

  •  100g of unsalted Butter
  • 500ml of Milk
  • 75g of Flour
  • 50g of Cocoa Powder
  • 4 Eggs, separated
  • 150g of Sugar
  • extra icing sugar and chocolate chips for dusting

INSTRUCTIONS:

  1. Preheat the oven to 150Β°C. Lightly butter or grease a baking dish.
  2. Melt the butter and set aside to slightly cool. Warm the milk and set aside.
  3. In a separate bowl, whisk together the flour and cocoa powder for 20 seconds. Set aside.
  4. Beat the egg yolks and sugar until light and then beat in the melted butter.
  5. Mix in the flour/cocoa into the batter until evenly incorporated. Gently whisk in the milk until everything is well mixed.
  6. Beat separately the egg whites and then gently add them to the mixture.
  7. Pour the batter into the prepared pan and bake for 60 minutes.
  8. Allow cake to completely cool before cutting and then dust with sugar.

RICETTA

INGREDIENTI:

  •  100g di burro
  • 500ml di latte
  • 75g di farina
  • 50g di cacao in polvere
  • 4 uova
  • 150g di zucchero
  • zucchero a velo per guarnire

PREPARAZIONE:

  1. Prima di tutto sciogliete il burro e lasciatelo intiepidire.
  2. Mettete il latte in un pentolino e fatelo scaldare senza portarlo a ebollizione, quindi spegnete e tenete da parte.
  3. Dividete i tuorli dagli albumi, lasciando questi ultimi da parte. Montate i tuorli con lo zucchero, quindi aggiungete il burro e mescolate bene.
  4. Unite la farina setacciata con il cacao.
  5.  A questo punto unite il latte intiepidito a filo facendolo amalgamare bene e facendo attenzione che non si formino grumi. 
  6. Infine montate gli albumi a neve separatamente con un pizzico di sale e aggiungeteli all’impasto.
  7. Foderate con carta forno o imburrate una tortiera (meglio se quadrata) e infornate a 150 Β°C per circa 1 ora.
  8. Fate raffreddare completamente la torta prima di rimuoverla dalla tortiera e servirla.
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