Cookie cake with M&M’s πŸ’™πŸ’›πŸ’šπŸ’œ

My favourite way to eat a cookie:when it’s the size of cake! So if like cookies and you like cakes you can’t miss this yummy recipe πŸ˜‰

RECIPE  (Ricetta in Italiano sotto)

INGREDIENTS

  • 200 gr of butter
  • 100 gr of brown sugar
  • 50 gr of white sugar
  • 2 eggs
  • vanilla extract
  • salt
  • baking soda
  • 1/2 pack of baking powder
  • 300 gr of flour
  • 80 gr di nuts
  • 150 gr of chocolate chips
  • 100 gr of M&M’s

PREPARATION

  1. Preheat oven to 180Β°C and grease a 26cm cake pan.
  2. In a large bowl using a hand-held mixer beat the butter on medium speed until completely smooth and creamy. Add the sugars and the eggs and beat on medium speed until creamy.
  3. Then combine the crushed nuts.
  4. Add the flour, the baking soda, the baking powder and salt. 
  5. Add half of chocolate chips and of M&M’s and mix for about 5 seconds until evenly disbursed.
  6. Press the cookie dough into the prepared pan and cover with others chocolate chips and M&M’s. 
  7. Bake for almost 20 minutes or until the cake is lightly golden brown.
  8. Let completely cool before serving.

RICETTA

INGREDIENTI

  • 200 gr di burro
  • 100 gr di zucchero di canna
  • 50 gr di zucchero
  • 2 uova
  • una bustina di vanillina
  • un pizzico di sale
  • un cucchiaino di bicarbonato
  • mezza bustina di lievito per dolci
  • 300 gr di farina
  • 80 gr di nocciole tritate
  • 150 gr di gocce di cioccolato
  • 100 gr di M&M’s

PREPARAZIONE

  1. Preriscaldate il forno a 180Β° e imburrate e infarinate una teglia tonda da 26cm. 
  2. Montate il burro con lo zucchero semolato, quello di canna e aggiungere le uova fino a ottenere una crema liscia.
  3. Incorporate poi le nocciole tritate. 
  4. Versate la farina setacciata con il lievito e il bicarbonato e lavorate con un cucchiaio di legno oppure a mano. 
  5. Per ultimo, unite le gocce di cioccolato e metΓ  delle m&m’s. 
  6. Versate l’impasto nella teglia, allargandolo e compattando con le mani. Prima di infornare, ricoprite la superficie con le m&m’s, facendo affondare qualche caramella nell’impasto e lasciando le altre in superficie. 
  7. Cuocete in forno per circa 20 minuti o fino a doratura del biscottone.
  8. Lasciate raffreddare completamente.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s