Peach and amaretti cheesecake πŸ‘

This cheesecake is sweet and creamy. It is also lighter than the original one: i put greek yogurt instead of whipped cream to get less calories but more taste.

The Amaretti biscuits in the base and in the cake give an additional pleasure to your mouth.

RECIPE (Ricetta in Italiano sotto)

INGREDIENTS

  • 100g of Digestive biscuits
  • 100g of Amaretti
  • 100g of butter
  • 500g of peach greek yogurt
  • 200g of cream cheese (Philadelphia)
  • 100g of ricotta cheese
  • 50g of powdered sugar
  • 2 spoons of milk
  • 12g of gelatine
  • Some amaretti biscuits to crush
  • Peaches to decorate

INSTRUCTIONS:

  1. Crush 100g of Digestive biscuits and 100g of amaretti. Mix them with the melted butter. Press onto bottom of 18 cm pan. Refrigerate while preparing filling.
  2. Β Mix the cream cheese, the yogurt and the ricotta. Add the powdered sugar in a large bowl until well blended.
  3. Put the gelatine in cold water for 5 minutes and then melt it in the warm milk.
  4. Pour it in the cheese mixture and add some crushed amaretti
  5. Spread the cream onto the biscuits base
  6. Refrigerate for at least 4 hours.
  7. Decorate with peaches

RICETTA

INGREDIENTI:

  • 100g di biscotti Digestive
  • 100g di Amaretti
  • 100g di burro
  • 500g di yogurt greco alla pesca
  • 200g di formaggio spalmabile tipo Philadelphia
  • 100g di ricotta
  • 50g di zucchero a velo
  • 2 cucchiai di latte
  • 12g di gelatina
  • Amaretti da spezzare nella torta
  • Pesche per decorare

PROCEDIMENTO:

  1. Tritate 100g di biscotti Digestive e 100 di Amaretti. Uniteli al burro precedentemente fuso e amalgamate bene.Disponete la base di biscotti su uno stampo a cerniera (18 cm) e compattate bene il tutto, poi mettete in frigo a rassodare per almeno 30minuti.
  2. Mescolate il formaggio cremoso,lo yogurt e la ricotta con lo zucchero a velo
  3. Β Fate ammorbidire i fogli di gelatina in una ciotola con l’acqua fredda per 5 minuti e scioglietela nel latte intiepidito
  4. Versate il latte con la gelatina nel composto di formaggio.Aggiungete alcuni amarretti grossolanamente spezzati.
  5. Versate la crema sulla base di biscotti e livellatela nella tortiera
  6. Mettete in frigo per almeno 4h
  7. Decorate con pesche (io ho usato quelle sciroppate)

 

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