Brownie cheesecake 😍

You are indecided if you prefer a chocolate cake or a cheesecake? This is the perfect solution:a creamy and silky cheesecake on top of a chocolate fudgy brownie! It is super delicious 😍

RECIPE (Ricetta in Italiano sotto)

INGREDIENTS

Brownie layer:

  • 100g of butter room temperature
  • 100g of dark Chocolate Broken Into Pieces
  • 200g of Sugar
  • 2 Eggs
  • 60 ml of Milk
  • 120g of Flour

Cheesecake layer:

  • 500g of Cream Cheese room temperature
  • 100g of sugar
  • 3 eggs
  • 150g of Vanilla Greek Yogurt

PREPARATION

  1. Preheat oven to 170C. Lightly grease and flour a 18cm pan or line with parchment paper. Set aside.
  2. Melt butter and chocolate in pan over low heat, stirring frequently, until smooth. Remove form heat and beat in sugar. Leave to cool 5 minutes stir constantly.
  3. Add eggs and milk to the chocolate mixture, beating on medium speed for mixers.
  4. Stir in the flour, mixing just until blended. Spoon into the prepared pan, spreading evenly. Bake for 25 minutes.
  5. Remove from oven while preparing the cheesecake layer.
  6. Reduce oven temperature to 155C.
  7. In a mixing bow beat together all the ingredient, making sure there are no cheese lumps then pour over brownie base.
  8. Bake for 50 to 55 minutes or until center is almost set.
  9. Run a knife around edge of cake to loosen from pan.
  10. Let cool before removing form pan.
  11. Chill in refrigerator for 4 hours or overnight before cutting into slices.
  12. Decorate as you wish (I melt some dark chocolate to cover the surface of the cake)

    RICETTA

    INGREDIENTI

    Strato Brownie:

    • 100g di burro a temperatura ambiente
    • 100g di cioccolato fondente
    • 200g di zucchero
    • 2 uova
    • 60 ml di latte
    • 120g di farina

    Strato cheesecake:

    • 500g di formaggio cremoso 
    • 100g di zucchero
    • 3 uova
    • 150g of Yogurt greco alla vaniglia

    PREPARAZIONE

    1. Preriscaldate il forno a 170C. Imburrate una tortiera di 18cm o rivestitela con carta da forno. Mettete da parte.
    2. Sciogliete il burro ed il cioccolato fondente a bagno maria mescolando fino ad ottenere un composto liscio.Aggiungete lo zucchero e lasciate raffreddare..
    3. Aggiungete le uova e il latte al cioccolato e mescolate con uno sbattitore a media velocitΓ .
    4. Aggiungete delicatamenre la farina e mescolate. Versate il composto nella tortiera e cuocete per 25 minuti. 
    5. Rimuovetela dal forno mentre preparate la cheesecake.
    6. Riducete la temperatura del forno a 155C.
    7. In una ciotola mescolate il formaggio, le uova, lo zucchero e lo yogurt. Versate sopra lo strato brownie.
    8. Cuocete per 50- 55 minuti o fino a quando prende un pΓ² di colore e il centro si solidifica leggermente.
    9. Passate un coltello intorno ai bordi.
    10. Lasciatela completamente raffreddare.
    11. Disponetela in frigorifero per almeno 4 ore prima di tagliarla.
    12. Decoratela a piacere (io ho sciolto un pΓ² di cioccolato fondente)
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