NY chocolate cheesecake πŸ«πŸ“

Thanks to @chiarapassion for sharing this chocolate cheesecake recipe. It is my favourite!! The taste of chocolate mixed with the delicacy of redfruits is absolutely divine. The dense and creamy texture is amazing. Try it to believe me πŸ™‚

RECIPE (Ricetta in italiano sotto)

INGREDIENTS:

For the base:

  • 200 g of chocolate cookies
  • 80 g of butter

For  the sour cream:

  • 125 g of fresh cream

  • 125 Greek yogurt

  • 1 tablespoon of lemon juice

  • 1 pinch of salt

For the cheesecake:

  • 300 g of good quality dark chocolate

  • 30 g of butter

  • 1 tablespoon of bitter cocoa

  • 450 g of spreadable cheese

  • 150 g of sugar

  • 2 eggs

  • 250 g of sour cream

PREPARATION:

  1. To make sour cream mix yogurt with cream and pinch of salt, add the filtered lemon juice, mix and let stand at room temperature for at least 1 hour.
  2. Blend the biscuits finely with a mixer. Combine the melted butter and mix until a homogeneous mixture is obtained.
  3. Distribute the cookie mixture on the bottom of a greased pan (18cm).
  4. Cook the base in the pre-heated oven at 180 Β° C for 10 minutes and cool down.
  5. Work the cheese with the sugar, and add one egg at a time.
  6. Lay the chocolate with 30 g of butter in a medium-low flame pot and let it cool.
  7. Incorporate the cream with cocoa and sour cream. Mix well with the medium-sized whips to get a smooth and homogeneous mixture. Pour the chocolate cream into the mold.
  8. Put the cheesecake on a larger pan (this way you can not stain the oven with butter during cooking), cook in a preheated oven at 170 Β° C for about 1 hour.
  9. Decorate with strawberries and cherries.

RICETTA

INGREDIENTI:

Per la base:

  • 200 g di biscotti al cioccolato tipo Pan di stelle
  • 80 g di burro fuso

Per la panna acida:

  • 125 g di panna fresca
  • 125 yogurt greco
  • cucchiaio di succo di limone
  • 1 pizzico di sale

Per la torta:

  • 300 g di cioccolato fondente di ottima qualitΓ 
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaio di cacao amaro
  • 450 g di formaggio spalmabile
  • 150 g di zucchero
  • 2 uova
  • 250 g di panna acida

PREPARAZIONE:

  1. Per fare la panna acida mescolate lo yogurt con la panna ed il pizzico di sale, aggiungete il succo di limone filtrato, mescolate e fate riposare a temperatura ambiente coperto per almeno 1 ora.
  2. Frullate i biscotti finemente con un mixer. Unite il burro fuso e mescolate fino ad ottenere un composto omogeneo.
  3. Distribuite il composto di biscotti sul fondo di una tortiera imburrata o con carta da forno (18cm).
  4. Cuocete la base nel forno preriscaldato a 180Β°C per 10 minuti e fate raffreddare.
  5. Lavorate il formaggio spalmabile con lo zucchero, e un uovo per volta.
  6. Fondete il cioccolato con 30 g di burro in un pentolino su fiamma medio-bassa e fate intiepidire.
  7. Incorporate la crema di cioccolato, il cacao e la panna acida; mescolate bene con le fruste a velocitΓ  media fino ad avere un composto liscio ed omogeneo.
  8. Versate la crema al cioccolato nello stampo. Mettete lo stampo con la cheesecake su di una teglia piΓΉ grande (in questo modo non rischi di sporcare il forno con fuoriuscite di burro in cottura), cuocete in forno preriscaldato a 170Β°C per circa 1 ora.
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