Brookies:brownies + cookies πŸͺ

Bake half cookies with chocolate chips and half brownies and you get brookies: a delicious combination of taste πŸ˜‰

The recipe is for about 20 cookies.


RECIPE (Ricetta in Italiano sotto)

INGREDIENTS

  • 90g of unsalted butter (at room temp)
  • 100g of brown sugar
  • 100g of white sugar
  • 1 egg
  • 250g of flour
  • 20g of corn flour
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp baking soda
  • 100g of dark chocolate
  • 100g of Chocolate Chips

INSTRUCTIONS

  1. Cream together the butter and the egg in a mixer. Add the brown and then the white sugar, making sure to scrape down the sides of the mixing bowl.
  2.  Add the flours, the salt and the baking soda and mix on low until everything is incorporated.
  3. Divide the dough into two halves.
  4. Stir in the chocolate chips in one dough. In the other dough put the melt dark chocolate.
  5. Cover the 2 doughs with plastic wrap and refrigerate for at least 1 hour.
  6. Preheat your oven to 180 degrees
  7. Scoop out 1 tablespoon of white dough and one of chocolate one, and roll the doughs into a ball. Place the cookies onto a parchment lined baking sheet, about 9 per sheet.
  8. Bake for 9-10 minutes until the edges are just slightly golden brown and the center is still a bit soft.
  9. Remove the baking sheet from the oven and let the cookies rest for about 15 minutes before transferring them to a cooling rack. Repeat this process for the remaining dough.

RICETTA

INGREDIENTI

  • 90g di burro
  • 100g di zucchero di canna
  • 100g di zucchero bianco
  • 1 uovo
  • 250g di farina
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di bicarbonato
  • 100g di gocce di cioccolato
  • 100g di cioccolato fondente

PREPARAZIONE

  1. Iniziate la preparazione dei cookies americani sbattendo l’uovo con il burro fuso. Aggiungete poi lo zucchero di canna e successivamente quello bianco continuando a mescolare.
  2. Aggiungete la farina, la maizena, il sale ed il bicarbonato amalgamando delicatamente.
  3. Dividete il composto a metΓ‘.
  4. Nella prima metΓ‘ aggiungete le gocce di cioccolato, nell’altra il cioccolato fondente fuso.
  5. Coprite i due impasti con la pellicola trasparente e lasciate in frigo per almeno un’ora.
  6. Preriscaldate il forno statico a 180 gradi.
  7. Formate delle palline metΓ‘ bianche e metΓ‘ nere con i due impasti. Disponetele in una teglia rivestita di carta forno (ben distanti l’una dall’altra perchΓ¨ in cottura si appiattiranno)
  8. Cuocete per circa 10 minuti fino a quando le estremitΓ  diventeranno colorate (saranno ancora leggermente morbidi ma si induriranno raffreddandosi.
  9. Lasciate raffreddare per almeno 15 minuti prima di servirli.
Advertisements

2 thoughts on “Brookies:brownies + cookies πŸͺ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s